Bodil og Benny

En af vores bekendte havde købt en andel, og vi havde egentlig tænkt, at vi måske ville købe noget i Spanien, inden vi bliver gamle, men han sagde: I skal først høre noget mere om det her. Vi fik en brochure og var med til et præsentationsmøde, og vi syntes konceptet lød rigtig godt, prisen var meget rimelig og vi kan godt lide tanken om fælles ejerskab, og vi købte faktisk en andel ubeset. Da vi besøgte stedet blev vi meget begejstrede, huset ligger i en lille landsby med bjerge i baghaven og kun 20 km væk fra havet og lufthavnen i Faro.

Når vi er hernede bruger vi naturen meget, vi cykler og vandrer. Der er fantastisk mange dejlige vandreture hernede. Vi har lært at spille golf hernede, og kører nogle gange til en golfbane i Spanien, der er kun 50 km. til grænsen. Men vi tager også rundt til forskellige steder i Algarve og ser hyggelige byer, seværdigheder eller besøger nogle af de mange gode restauranter, der findes. Priserne er jo noget lavere hernede end i Danmark.

Der er et meget godt fællesskab mellem andelshaverne. Man kan få mange gode ideer af hinanden, nogle er meget sammen og andre har mere privatliv, der er gode muligheder for begge dele.

Hannah BayVi har i flere år været interesseret i at købe en feriebolig i udlandet, vi har på nettet undersøgt huse og andelsprojekter i Italien, Spanien og Frankrig. Ingen af dem opfyldte vores ønsker i en grad, så vi ønskede at slå til.

Vi fandt Casa d'Arte i starten af juni 2010 på hjemmesiden Udvandrerne. Vi var til informationsmøde en uge senere, og var meget begejstrede for hele grundidéen. Det var bl.a. den fleksible rulleplan med de mange kombinationsmuligheder, som vi ikke har set i andre andelsprojekter. De 64 andele i 9 enheder gør det økonomisk overkommeligt at forbedre og vedligeholde ejendom og have. Det milde klima tiltalte os også, da vi fortrinsvis vil bruge det i vinterhalvåret. En ejendomsmægler på Algarvekysten fortalte os, at det var en meget kold vinter i år - det var 18 grader i december. Det var også en behagelig overraskelse, at man kan flyve med Ryanair 2 personer retur for under 1000 kr.

Vi besøgte huset i juni 2010 for at se, om det virkelig var så godt, som det lød. Standen på huset er god, og holdt i en charmerende lokal stil. Huset ligger højt og har derfor en fantastisk udsigt ud over byen og de omliggende bjerge. Den store tagterrasse indbyder til fællesspisning - og de mange mindre terrasser ved bo-afdelingerne kan bruges, når man ønsker at være sig selv. Haven er terrassedelt og er anlagt med mange små stier, som gør det spændende at gå imellem de mange eksotiske planter.

Vi blev også positivt overraskede over portugiserne. De er betydelig bedre til at holde deres land pænt og ryddeligt end f.eks. spanierne - selv i ubebyggede områder.

Når vi ser på projektet som helhed, er vi meget begejstrede.

Stig og Marianne

Vi så et opslag om Casa d’Arte og syntes, det lød spændende. Vi kunne lide tanken om et andelsfællesskab, læste om det på hjemmesiden og købte en andel.

Vi har ellers aldrig været i Portugal, men vi har været meget begejstrede. Nogle gange har vi booket flere lejligheder og haft venner eller familie med herned.

Vi slapper af ved poolen eller tager til stranden, men har også besøgt landsbyer og seværdigheder, og der er noget nyt at se hver eneste gang. Vi har også planer om at besøge det nordlige Portugal og flyve hjem fra Lissabon, - eller måske et smut til Açorerne. Men landsbyen Alportel er også meget hyggelig, og i Sao Bras er der gode indkøbsmuligheder.

Der er en meget behagelig stemning, når man er her. Man kan lære nogle nye mennesker at kende, tager ofte ud og spiser sammen. Men man kan også være sig selv, og både huset og haven er rigtig spændende at være i.

Portugiserne er utrolig venlige, de tager meget pænt imod os som gæster og turister, så det er meget afslappende at være hernede.

DortheVi har rejst en del i hele verden, men Portugal hører absolut til et af favorit-stederne, så vores nysgerrighed fik os til at klikke os ind på hjemmesiden for at læse mere om projektet, og her blev vores interesse først rigtig vakt. Muligheden for at have en fast base, hvor vi kan invitere vores børn og venner med var absolut tiltalende. Vi er ikke bundet til at have ferie i én bestemt periode, vi kan booke én eller flere lejligheder efter behov.

Huset byder på mange spændende rum, fantastiske udsigter, charmerende terrasser og ikke mindst en imponerende stor have, hvor der er mulighed for at lave mange forskellige aktiviteter.